Kifoz Nedir?

Vücuda arkadan bakıldığında normal bir omurga düzdür. Yandan bakıldığında ise omurgada bir takım eğrilikler görülür. Üst göğüs bölgesinde kifoz (kamburluk), varken alt omurga bölgesinde içe doğru bir eğrilik vardır.Hafif kifoz (kamburluk)  vakaları az sayıda soruna neden olabilir. Ancak ağır vakalar, akciğerlerinizi, sinirlerinizi ve diğer dokularınız ile organlarınızı etkileyerek, ağrıya ve başka sorunlara neden olur. Kifoz tedavisi, kıvrıklığın nedenine ve etkilerine bağlıdır.

Skolyoz Nedenleri

Skolyoz çok çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilmektedir. Mesela spastik çocuklarda ya da çocukluk çağında felç geçirenlerde görülmektedir. Ancak sıklıkla karşılaşılan skolyozlar, daha çok 10’lu yaşlarda ortaya çıkan ve nedeni hala tam olarak bilinmeyen (idiyopatik) grupta görülen skolyozlar ile anne karnındaki etmenler nedeniyle ortaya çıkan ve doğuştan itibaren bulgu veren doğumsal (konjenital) skolyozlardır. Birincinin nedenini tam olarak bilinmemektedir. Konjenital skolyoza ise gebelik sırasında geçirilen enfeksiyonlar, şeker hastalığı, bazı vitamin eksikliklerinin neden olduğu düşünülmektedir.

Kemik Tümörleri

Tümör, kontrolsüz bölünen hücrelerin oluşturduğu kitle yada şişliktir. Çoğu kemik tümöründe sebep bilinmez. Büyüyen tümör sağlıklı dokuları anormal dokularla yer değiştirir. Kemiği zayıflatarak patolojik kırık oluşmasına sebep olur. Eğer gerekli önlem alınmazsa Agresif tümörler yetersizlik hatta ölüme sebep olabilir. Çoğu kemik tümörü iyi huyludur. Bazıları kötü huylu olabilir. Nadiren, enfeksiyon, stres kırığı ve diğer tümör dışı durumlar tümöre benzer davranış gösterebilirler.